24 Ocak 2008

Blog kopyacıları

Bu akşam aslında bu yakınlarda üzerinde uğraştığım örgülerle ilgili yazacaktım. Ama internette dolaşırken 2 hırsız siteye rastlayınca tüm yazma hevesim kaçtı.

Benim zaman harcayarak belki birilerinin işine yarar, faydalı olurum diye yazdığım, uğraştığım bir çok yazımı kendi sayfalarına kopyalamış bu 2 site. İnsana bu kadar da olmaz ki dedirtecek derecede kopyacılar. Bu sitelerden birinde yazılarım ve hatta bir çok başka blogun yazıları birebir, hiç bir kaynak göstermeden, kopyalanıyor. Diğer sitede ise sadece siteye hit çekecek şekilde yazı tamamen ya da bir kısmı kopyalanmış.

Daha çok hit almalarına neden olmamak için burda linkleri vermiyorum, zaten onların da istedikleri bu.

10 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

maalesef malesef malesef..

yılmıyorum demek beni yıldırdı. o kadar üzülüyorumki bu emek hırsızlığına...

yok tarifi yok...

Adsız dedi ki...

ayyy ne var bunda bunu herkes yapıyor blog larına alıyorlar yararlı yada beyendikleri yazıları resimleri bu kadar da kıskanç olmayın canım hem fenamı sizin yaptıklarınız beyeniliyorki sayfanızdan alınıp kendi blog larında yayınlıyorlar emek ayrı konu buna bişey demiyorum tabikide

Rengarenk dantel dedi ki...

Nurdan üstteki yoruma dayanamadım müsadenle bi cvp vermek isterim

sayın isimsiz: beğenip yayımlayanlara altında linkimizi vererek, emeğin kime ait olduğunu belirterek yayınlamasına bişey dediğimiz yok. bunu ne için yaptıkları belli hem buna kızıyoruz bizi alet ediyorlar, hem saygısızlığa... emek sarfettiğiniz bi blogunuz yok burdan bunu çıkartıyorum. eğer olsaydı böyle düşünmezdiniz...
tekrar kusura bakma nurdancum silebilrisinde dilersen yorumumu...

incikboncuk dedi ki...

selam Nazlı, aslında çok önemli bir noktaya değinmişsin, başka bloglarda kaynak verilmeden yazılarımın olmasına artık şaşırmıyorum, hatta şimdiye dek çok rastladım.

Sadece para kazanma amaçlı, birilerine faydası olmayan sitelere alet edilmek insanı üzüyor.

Adsız dedi ki...

ARKADASIM BEN MAIL ATMISTIM SIZLERE ETKINLIK EVSAHIPLIGI ICIN ETKINLIK BENDE OLUCAK DIYE HAZIRLIKTA YAPTIM AZ ONCE
KONUSUNUN OYUNCAK ORELIM ISTEDIM HEM KOLAY HEMDE YARATICILIK ADINA BANA COX VE YORUMLARAINA MSJ GELMISTI UMARIM YANLISIM TUR )

BEN HAZIRLIKLARIMI YAPTIM SAYET SIZLERDE OKEY VERIRSENIN HEMEN ZIYARET DAVETLERIME BASLICAM SEVGILER

http://edaca30.blogcu.com/

incikboncuk dedi ki...

Selam Eda, 10.evsahibi olarak harika bir konu seçmisin, davetlere hemen başlayabilirsin.

sevgiler

nagice dedi ki...

canım çok üzücü.bu hep başımıza geliyor.bu iki siteyi açıkla lütfen.
sırf reklamdan para kazanmak için açıp ordan burdan yayınlarla bir mantar gibi çoğaldılar..biz öz blogcular kenarda kaldır nerdeyse..

NuR dedi ki...

İsimsiz dedi ki...
ayyy ne var bunda bunu herkes yapıyor blog larına alıyorlar yararlı yada beyendikleri yazıları resimleri bu kadar da kıskanç olmayın canım hem fenamı sizin yaptıklarınız beyeniliyorki sayfanızdan alınıp kendi blog larında yayınlıyorlar emek ayrı konu buna bişey demiyorum tabikide

Ayyyy ne varmı bunda, hırsızlık var, hırsızlık.Bir de kıskançlıkla suçlanmışız, hayret ötesi ne diyeyim, bu arkadaş bana da yazmış, ama bir ad takmış kendine. Şaziyeeeeee Nasreddin hoca nın dediği gibi "hırsızın hiç mi kabahati yok" yaw. nerdeyse işlerimizi direk kopyacılara göndermemizi isteyeceksin
Canım kusura bakma dayanamıyorum, silebilirsin istersen
Sevgiyle kal

Quentins dedi ki...

merhaba,

www.utancduvari.org sitesinde bunları ifşa edebilirsin istersen...

Adsız dedi ki...

Evet hırsızlık bu ara çoğaldı ama şunu da unutmayın. Siteye kaynak linki koymuş arkadaş. o sayede burayı keşfettim. bence gazetelerden alıntılama yapmak gibi birşey bu. sizin yazılarınız ve resimlerinizin değeri arttırır kanaatindeyim. Fakat kızılacak birşey varsa izinsiz alıntı yapmasıdır bence. İzninizin olup olmadığını sormasıdır en doğrusu bence. Ayrıca sizin bilgilerinizi orada yayınlayıp kendileri sitesini satıyorlar. Yani sizin üstünüzden bir de para kazanacaklar bilginize :)
http://www.r10.net/site-satisi/128090-satilik-hobi-blogu.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...