21 Şubat 2008

Mor Bebek yeleği

Daha önceki yazımda Sezer hanımın şeker torunu için yaptığı yelekleri paylaşmıştık. Ufaklık biraz büyüyünce Sezer hanım saolsun bizimle nasıl yapıldığını paylaştı. Anlatımını aynen aktarıyorum;


Merhaba Elorgusu DOSTLARIM

Sizlere hemen yazamadim. Su an yelegin oldugu yer olan torunumun yanindayim. Onunla gunlerim o kadar dolu geciyor ki firsatim olmadi, kusura bakmayin. Umarim anlatisimla sizlere yardimci olurum.


BEBEK YELEGI

Baslangic icin 84 ilmek atiliyor. (bu ilmegi yununuze ve sisinize gore degistirebilirsiniz.) 3 sira harosa oruluyor. Onler 15 ser ilmek, arka 30 ilmek, kollar 8 er ilmek , on ve arka parcayla kollarin arasinda 2 ser ilmek bulunacak

3 SIRA HAROSADAN SONRA 1. SIRA : dugme ve ilik icin 8 ilmek harosa orun, 8 ilmek duz orun, 1 ilmek sisinize atin 2 ilmek harosa (ters) orun, 1 ilmek atin, omuz (kol) icin 8 ilmek duz orun, bir ilmek atin, 2 ilmek harosa orun 1 ilmek atin. 15 ilmek arka parca icin duz orun, 1 atin 2 ilmek harosa orup bir atin, 8 ilmek ikinci omuz icin duz orun 1 atin 2 ilmek harosa orun, 1 atin, 8 ilmek duz orup 8 ilmek harosa orerek 1. sirayi tamamlayin. arkasi devamli ters orulecek.

Bu islemi 2 sirada bir artirmak uzere (yelegin yuzunde artirmalar olacak) kollarin yanindaki delikler 15 tane olmak uzere tekrarlayip robayi bitirin. İsterseniz benim yaptigim gibi evde kalan yunlerinizi degerlendirebilirsiniz aralardaki 3 sira harosalari degisik renklerde yapabilirsiniz. Robanin altindaki ornegi de zevkinize gore degistirebilirsiniz.

Ben ornege gectigimde 8 ilmek harosa ordum, (dugme ya da ilik icin) 2 sira ornegi kurmadan duz gidip geldim sisinize ve orneginize gore bu sirada bedeni arttirabilirsiniz ve kollari da ayirmalisiniz.

NOT:Eger ceket yaparsaniz koltuklarin altindan 4 bir taraftan 4 bir taraftan kollarin ilmegini artirin.

Onlerin hemen 8 sira harosasindan sonra yarim ornek koydum1 harosa or, 2 ilmegi harosa alarak kes, diger 2 ilmegi de harosa olarak kes, 1 at 1 duz or, 1 at 1 duz or, 1 at 1duz or, 1 at; 1 ilmek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or, 2 ilmek keserek harosa or. ( 5 ilmek harosa olacak) sadece harosanin 1 tanesi kesilmeden orulecek. Boylelikle 4 ilmek artirilip 4 ilmek kesilmis olacak. Ornegin devami yine 1 atip 1 duz orgu, 1 atip 1duz, 1 atip 1duz, 1 atip 1 harosa, 2 ilmek kesilerek harosa, 2 ilmek kesilerek harosa, 2 ilmek kesilerek harosa, 2 ilmek kesilerek harosa oruluyor. Diger yana da yarim ornek gelecek sekilde hesaplayarak bitiriyorsunuz.

ETEK UCU VE KOLLARIN FARBASI: Etekte 8 ilmek harosadan sonra 1 atin 4 ters orun , 1 atin 4 ters orun..... sisin sonuna kadar. Arkadan gelirken yuzu yuz tersi ders orun, attiginiz ilmekler arkada ters olacak. 3.SIRA:8 ilmek orun, 1 atin, 1 duz orun, 4 ilmek ters orun, 1 at, 1 duz or 4 ters........
5.SIRA:8 ilmek orun 1 atin 2 duz orun 4 ilmek ters orun ,1 atin 2ilmek duz 4 ilmek ters orun.......7.SIRA:8 ilmek orun 3 duz orun 4 ilmek ters orun...... ben 4 ilmek artirana kadar yaptim, isterseniz artirabilirsiniz. En son sirayi 8 harosadan sonra 4 ilmek duz 4 ilmek ters olarak orup arkadan kapattim.

Bilmiyorum bu anlatisimla sizlere nekadar yardimci olacagim. Umarim anlatabilmisimdir. Yazimdaki imla hatalarimi hos gorun, su an Amerikadayim. Bizim harflerimizdeki unluler onlarda eksik. Anlamadiginiz bir yer olursa lutfen sorun, anlatimim biraz uzun oldu ama her sey cok kolay.


Sevgiler

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ablacım harıka olmus yelek torunun gule gule gıyesın renk uyumu mukemmel bende tıg ısı yelelekle katılıyorum :)))

hele benım etkınlık ıcın ordugun oyuncak fıkır olarak bayıldım yegenım kucuk olsaydı onada orerdım ama artık buyudu 5 yasında koca adam oldu :)))

guzel haftasonları dılerım sevgıler :)) mıskokulu pamuk torunu benımıcın koklayarak op :))) canım :))) sevgıler:))

http://edaca30.blogcu.com/

NuR dedi ki...

Mavi patiği iki renkli olarak ördüm ben de, hakikaten kolay ve çok şık bir model. Ellerine sağlık, bebiş sağlıkla giysin. Sezer hanımın yeleğide çok şık, ellerine sağlık
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

merkaba.. lütfeen senden rica etsem,bana bu yeleğin yapılışını mail adresime gönderebilirmisin. siteden kopyalayıp alamıyorumda. gamzem7@mynet.com

TATESAL dedi ki...

Bayıldım bu yeleğe,ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

ben de bu yeleği örmek istiyorum ama farklı renkleri araya koymak içn sürekli ipleri koparıp eklemek mi gerekiyor,başka yolu varsa anlatabilirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Bravo el örgüleri dergisinin 2009/2 sayı 14'ten sayfa 18 ve 20 deki bordo-beyaz elbise,yelek ve şapkayı örmeye çalıştım.Herşey iyi hoş da yeleğin neresi nasıldır anlaşılmıyor,zaten dikiş bölümünde de cümle yarım kalmış...Şema filan da yok...Dergiyi alan ve anlayan varsa bize de anlatsın. Ya da derginin elemanları bu yazıyı görüp te açıklama yaparsa seviniriz!

serap dedi ki...

Evet çok güzel bende beğendim

romantikbutik dedi ki...

örgüleriniz çok güzel ,elinize sağlık, ama ben ayrıca bu yeleğin renklerine bayıldım ..hangi marka ile ördünüz acaba..sizce bu ip kalınlığından battaniye olurmu.blogumda bahsetmiştim ripple battaniye örmek istiyorum ama renkler konusunda sorunum var..teşekürler..

incikboncuk dedi ki...

Sevgili RomantikButik, bloguma hoş geldin.

Bebek yeleği örüleli çok oldu, ama şöyle söyleyeyim her marka ipin bebe örgü ipini kullanabilirsin, 3 no şişle örülüyor.

Battaniye tabii ki örülebilir, ancak biraz dolgun olsun, kışın sıcak tutsun derseniz biraz daha kalın iple ile örmek daha iyi olur.

fullcanlıtvizle dedi ki...

www.fullcanlitvizle.blogspot.com

selin dedi ki...

güzel paylaşım

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...