21 Şubat 2007

Bebek Battaniyesinin Yapılışı

Merhabalar,

Sezer Hanımın torunu için ördüğü battaniye çok beğenildi, kendisi de sağolsun bizi kırmayarak yapılışını anlattı, ellerine sağlık. Çok güzel bir yazı olmuş. Minik torun, şeker kız güzel günlerde kullansın diyelim.

NAZAR BONCUKLU TORUN BATTANİYESİ
1.ADIM: 3 ilmekle başlayın. ilk ilmek haroşa bir ilmek artırın bir düz ilmek,bir artırın,3. ilmeği haroşa örün. (arkadan her zaman haroşa örneği dışında,tersi ters düzü düz örün) bu işlem ortadaki düzün yanında 7 ilmek haroşaolana kadar devam edecek. FOTOĞRAFTAN ZOOM YAPARAKTA BAKABİLİRSİNİZ, fotoğraflar için tıklayın.

2.ADIM: yanlarda 7 haroşa, ortada 3 düz örnek olunca 4 sıra düz, 4 sıra ters örülecek. yine başlıngıçtaki ve şişin sonundaki 7 ilmek haroşalarınyanlarından artırma işlemleri devam edecek.

3.ADIM: akordıon işlemi bittikten sonra şişinizdeki ilmeklerin sayısına göre( kenarlardaki haroşalar hariç.)yapraklar yerleştiriliyor. öyle zannediyorum yaprak aralıkları yaprak aralıkları 6 şar ilmek, yanlardada 2 şer ilmek kalacak. örneğin düz yüzünde ayarladığınız yaprak başlangıçının yanından sağdan ve soldan 1 ilmek artırılacak bu 4 sırada tamamlanıp sonra yineyanlardan birer birer kesilip yaprak şekli oluşturulacak.

4.ADIM: yapraklar bitip 2 sıra düz ördükten sonra 4 ilmek arayla 1 kesip 1 artırılacak, yine iki sıra düz örüp örnek kapatılacak. ( bu bolüm kurdelanın geçtiği yer.)

KENARLARDAKİ YARIM ÖRNEKLERDE BÜTÜN ÖRNEĞİ YARISI GİBİ HESAPLANARAK SAĞLI SOLLU ÖRÜLECEK.

NOT: battaniyenin altını yekpare 5.5 numara şişle battaniyenin büyüklüğü kadar örüp astar yaptım. kenarları gayet kolay 4 sıra düz 4 sıra ters.battaniyenin çevresi kadar bolca örüyorsunuz. köşeleri rahat döndürmek gerekiyor yoksa kasar.

Torunumun battaniyesinin dikişinde bana yardımcı olan biricik arkadaşım Melahat hocanıma da teşekkür ediyorum. herkese kolay gelsin. eğer ki yapmayı düşünüyorsanız torununuzun veya bebeğinizin gelişini hesaplıyarak işe koyulun, demem o ki bayağı zaman alıyor.

Ben bu örneği Tire'li bir arkadaşımdan aldım. Ama o bu kadar süslü değildi. DÜNYA TATLISI TORUNUMUN VARLIĞINI HİSSEDEREK, YÜREĞİMİN SEVGİSİNİ DE KATARAK ÖRDÜM.

İZMİRDEN SEVGİ VE SELAMLAR.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar,modeller çok güzel..bebek battaniyesini izniniz olursa bloğumda yayınlamak istiyorum..cevabınızı bekliyorum..sevgiler...

http://orgusepeti.blogcu.com/

incikboncuk dedi ki...

Merhabalar,
Battaniyenin resmini blogunuzda yayınlayabilirsiniz, yapılışı için buraya link verebilirsiniz. Sordugunu icin tesekkurler.

Blogunuzu linklerime ekledim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

battaniye kaç yumakla ve hangi iple örüldü?

Adsız dedi ki...

merhaba;
Ördüğünüz battaniye çok güzel olmuş.Ben de doğacak olan torunum için örmeye başladım fakat;bütün mü yoksa motif motif mi örülüp dikileceğini anlamadım.cevabınızı bekliyorum.
saygılar...

incikboncuk dedi ki...

Sorularınızı Sezer hn'a ilettim. cevap gelince hemen yayınlayacağım.

Sevgiler

seher dedi ki...

Size 2-3 gün evvel yorum göndermiştim. Sanıyorum ulaştıramadım.Tekrar deniyorum. Battaniyenizi çok beğendim. Ellerinize sağlık. Hemen, yeni doğan yeğenime ördüm. NAKO'nun saten ipi ve eflatun renkten ördüm. Astarını pamuklu kumaştan yaptım. Aynı tonda kurdela kullandım. Nazar boncuğu ile süsledim. Görenler de çok beğendiler. Sitemde sizden alıntı yaparak yayınlayacağım. Yapılışı için sizin sitenize yönlendireceğim. Paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Sitemi ziyaret eder ve yorumunuzu bırakırsanız, çok mutlu olurum.
sevgilerimle.
http://seherce.blogspot.com.

seher dedi ki...

Sevgili İncik Boncuk,
Bloğumu ziyaret edip görüş belirttiğiniz için inanın çok mutlu oldum. Sizler gibi tecrübeli
blogcuların gerek bloğum hakkında
gerek elişlerim hakkında fikir belirtmeleri benim için önemli. Çok
teşekkür ediyorum. Henüz bir aylık
blogcuyum. Çok da hevesliyim. İnşallah sizler gibi iyi bir blogcu olurum. Ben de "arkadaşlarım" bölümünde uzuuuuun liste olsun isterim. Müsaade ederseniz sizi "arkadaşım" olarak kaydetmek isterim. Ayrıca, battaniyemin resmini yayınlayacağım ama resmi yükleyemiyorum, hata veriyor. En kısa zamanda yayınlayacağım.
Sevgilerimle.
seherce.

Unknown dedi ki...

MERHABA BU BATTANİYEDEN BENDE ÖRMEK İSTİYORUM GERÇEKTEN ÇOK TATLI OLMUŞ ÇÜNKÜ BEN HANGİ İPİN KULLANILDIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM MÜMKÜNSE

incikboncuk dedi ki...

http://elorgusu.blogspot.com/2007/04/bebek-battaniyesinin-yapl-sorular.html

bu linkte bulabilirsiniz.

sevgiler

Adsız dedi ki...

örneği yaprak kısmına kadar yaptım ama yapraklara gelince tıkandım hiç örgü bilmeyen biri değilim ama yapamadım daha açık bir şekilde anlatır ve bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER...

Adsız dedi ki...

battaniyenin kenar fırfırının başlama sayısını öğrenebilir miyiz? ellerinize sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...